Mange danske børnefamilier bruger meget af deres kvalitetstid sammen på at tage ud og nyde den altid overraskende danske natur. Om det så er en tur til en af vores smukke strande, et besøg hos noget af vores lokale landbrug eller en helt simpel gåtur i skoven, så skuffer naturen aldrig.

En ting, som mange danskere dog ikke tænker særlig meget over, når de bruger – og nyder – den danske natur, er, hvor heldige vi alle faktisk er med denne. For den danske natur er i evig forandring, og det betyder, at den natur, du oplever i foråret, er helt forskellig fra den samme natur – samme sted – om efteråret.  

De mange hyggelige skovture  

Lige nu oplever vi alle, hvordan efteråret bliver stærkere og stærkere hver dag, og det betyder også, at skoven kun bliver en større oplevelse at gå tur i. Hvis det altså ikke lige var for de flåtbid, som mange af os også – desværre – har oplevet. Heldigvis behøver disse dog ikke at være med til helt at ødelægge en skovtur, så længe vi alle ved, hvordan vi skal behandle disse. Du må altså ikke vælge den smukke og hyggelige skovtur fra, blot fordi du frygter et flåtbid. 

Flere forskellige produkter du kan vælge mellem

Hvad kan du gøre mod et flåtbid? For hvis du – eller en af dine nærmeste – uheldigvis skulle komme i en situation, hvor flåten har bidt sig godt fast, er der mange forskellige produkter mod dette. Disse produkter kan du således vælge i mellem, så du nemt finder frem til den hjælp, som passer bedst til behovet.

Vi håber naturligvis alle på at komme igennem skovturen uden at skulle ty til forskellige produkter mod flåtbid, men skal man ind i de helt urørte dele af skoven – derinde hvor der for mange er allersmukkest – er det en risiko, som man tager.

Godt at have liggende i skabet – for en ekstra sikkerheds skyld  

Det er faktisk en rigtig god idé at sørge for altid at have et eller flere af de mange forskellige produkter mod flåtbid liggende derhjemme. På den måde skaber man sig selv den ekstra sikkerhed, og mange vil kunne gå en tur i skoven med god ro i maven.

Det siges da også, at hvis man har forberedt sig på, at noget sker, så sker det nok ikke. Så vil du undgå flåtbid, skal du altså blot sørge for at være helt klar på at blive bidt.