Det er vigtigt, at børnene er ude om sommeren og oplever naturen på nært hold – og det er der heldigvis rig mulighed for i Danmark, hvor det vrimler med sheltere. I denne artikel får du en række gode tips til sheltertur med hele familien.

Sommeren er den perfekte årstid, når det kommer til at overnatte i naturen, og Danmark vrimler med gode overnatningsmuligheder, som ikke nødvendigvis vælter budgettet. Du finder både camping- og shelterpladser, som I kan slå lejr i.

Sidstnævnte er en oplagt mulighed, hvis familien skal på en billig ferie, hvor det er muligt at komme helt ned i gear. Det kræver dog en smule forberedelse, hvis shelterturen skal blive en succes, og herunder får du en række gode råd til den perfekte sheltertur.

Husk at medbringe det rigtige gear

Når I skal på sheltertur, er det vigtigt, at I medbringer det rigtige gear. Der er typisk ikke nogle siddepladser ved et shelter, hvorfor det først og fremmest er en god idé at have nogle stole med, som I kan sidde på, når ikke I går rundt eller ligger ned. Du kan købe udstyr her.

Herudover skal I have udstyr med, så I kan tilberede mad over bål. Det er essentielt, at I har rigeligt med udstyr med, så I både kan lave morgenmad, middagsmad og aftensmad. Herudover skal I naturligvis have liggeunderlag, soveposer og lygter med.

Det er desuden en god idé at have mad med hjemmefra til den første dag. Dog kan det være svært at have mad med, hvis I skal være afsted i lang tid, hvilket særligt gør sig gældende, hvis I skal have kød. Her kan det betale sig i stedet at tilberede grønne retter, som primært består af grøntsager eller lignende.

Book god tid i forvejen

Selvom de danske sheltere ligger over hele landet, er det ikke ensbetydende med, at det er nemt at få fat i en. Derfor bør I booke i god tid, så I er sikre på, at I rent faktisk har mulighed for at få en plads, og det kan godt betale sig at booke et par måneder i forvejen.

Det koster et beskedent beløb at booke sheltere, men til gengæld er I sikre på, at I har fortrinsret til dem. I kan også prøve lykken, men hvis I kan se at en shelter er blevet booket, vil I højst sandsynligt ikke have heldet med jer.