Hjemme hos os vil vi gerne leve så økologisk som muligt, både rent praktisk og økonomisk.

Der er dog stadig nogle økologiske produkter, der er svære at få fat i, når man bor i en mindre by – og selvom priserne generelt er ved at være nogenlunde på niveau med konventionelle varer, er der også økologiske varer, der stadig koster en del mere.

Vi får derfor økologiske måltidskasser leveret direkte til døren, som giver os et godt udgangspunkt for en økologisk hverdag.

Vi vil dog også gerne lære vores børn omkring økologi og hvad tankegangen står for. Derfor slog vi til med det samme, da der var mulighed for at komme på økologisk gårdbesøg til årets Økodag.

Til Økodag kommer køerne på græs

Det helt store tilløbsstykke til det økologiske gårdbesøg i forbindelse med Økodagen, er at køerne skal på græs. Efter at have stået inde hele vinteren er det nemlig en fryd at se de glade, frie køer løbe ud af stalden, når portene åbnes og der er fri adgang til det grønne græs.

Branchen kalder det for ”Køernes Forårsdans” og det er virkelig meget rammende. Køerne løber ud, fulde af begejstring, og hopper bogstavelig talt op i luften af ren fryd. Det er dejligt at se.

Der foregik dog også mange andre spændende ting på det økologiske gårdbesøg.

Vi så en kalv blive født

Fødsler er altid fantastiske, men især dyrefødsler er ret imponerende. Som mennesker er vi jo vant til, at en fødsel kan virke en smule dramatisk og den fødende er bakket op hele vejen rundt af familiemedlemmer og ikke mindst fagfolk.

Når dyr får unger, er alting dog meget mere udramatisk. Dyrene ved hvad de skal. De panikker ikke og de er helt rolige, imens ungen kommer let og ubesværet til verden. Sådan var det også, da vi så kalven blive født – og efter ganske få minutter rejste den sig op og begynde at die ved sin mor. Det var meget tankevækkende.

Masser af aktiviteter

Derudover var der sørget for adgang til alle staldene, hvor vi kunne se både ældre kalve og de store malkekøer. Der var også smagsprøver på de økologiske produkter og legeområder for børnene med hoppekalve, halmballer der kunne klatres i og hestevognsture rundt på den økologiske gård.

Til frokost kunne vi købe økologiske grillpølser med brød og økologisk juice til. Med andre ord en formiddag helt i vores ånd – og vi skal helt sikkert afsted igen næste år.