Sommeren, solen og varmen nærmer sig med hastige skridt, og dét betyder sommerferie for de fleste børnefamilier. Det er altid spændende og måske lidt vanskeligt at finde ud af, hvad ferien skal stå på.

Rigtig mange familier har den opfattelse, at sommerferien nødvendigvis må inkludere en større udenlandsrejse til en feriedestination. Men mindre kan faktisk gøre det – lige så godt. Og du behøver slet ikke at rejse langvejs, da det danske land byder på et væld af skønne sommerhuse, som er oplagte til familietur.

Står du og skal til at lægge de kommende sommerferieplaner, og mangler du inspiration til, hvordan du kan glæde hele familien med en perfekt familietur i sommerhus? Læs med i dette korte indlæg, hvor vi giver dig nogle gode tips til valg af sommerhus.

Personlig ferie i privat sommerhus

Sommerhusferie er et meget bredt begreb. Der findes utallige forskellige typer af sommerhuse, og der er såmænd ikke én type, der er bedre end en anden. De har hver især deres kvaliteter og muligheder for hele familien, og det gælder ultimativt om at finde netop dén sommerhus-løsning, der matcher dine og familiens behov og præferencer.

Den første type, vi vil fremhæve, er muligheden for at holde ferie i private sommerhuse. Vi er efterhånden alle bekendt med diverse lejligheds- og boligudlejningstjenester, såsom Airbnb, og logikken bag dem gør sig også gældende på sommerhusmarkedet. Det er blevet ekstremt populært at leje sig ind i andre familiers sommerhuse, hvilket ofte er en billig løsning, som samtidig giver en personlig ferieoplevelse.

Hvis du kender nogen i din familie eller omgangskreds, som har et sommerhus, kan I jo spørge dem, om I kan låne det til ferien. Ellers eksisterer der massevis af online bookingtjenester, hvor I nemt vil kunne finde et privat sommerhus, der passer til jeres rejsedestination, krav og ønsker.

Luksuriøs badeferie med et poolhus

Den anden type sommerhus, vi vil tage fat i, placerer sig lidt mere ovre i den luksuriøse og dyre ende af skalaen. Det drejer sig om et såkaldt poolhus. Som navnet meget præcist beskriver, har vi her at gøre med et sommerhus, der har en lækker pool.

En pool kan give sommerhuset et lidt mere eksklusivt udtryk, og det lægger op til en vaskeægte afslapnings- og badeferie for hele familien.

Et poolhus har den fordel, at særligt børnene her kan se frem til timevis af sjov og underholdning. Når børnene er aktiveret, kan du som forælder ligge og slappe af med en god bog eller musik i ørene ved poolkanten.

Den alternative bondegårdsferie

Når man hører ordet “sommerhus”, har de fleste nok en klar opfattelse af, hvordan det ser ud. Men en sommerhusferie for familien behøver nu ikke være helt traditionel og efter bogen.

Hvis du og familien har mod på noget lidt mere alternativt og sjovt, kan I eksempelvis overveje at tage på bondegårdsferie. Der findes landet over en masse bondegårde eller ældre bindingsværkshuse, som kan lejes.

Dette kan give en autentisk dimension til sommerhusferien i naturskønne omgivelser. Og hvis I er heldige, følger der bondegårdsdyr med oven i hatten til glæde for børn og barnlige sjæle.

Held og lykke med sommerhusjagten – og god familietur!