Når sommeren så småt er ved at nærme sig, så er det for mange synonymt med sol, vand og udendørs leg for hele familien. Alt dette og meget mere kan du opnå ved at anskaffe dig et badebassin, der kan opsættes i baghaven.

Det er den oplagte måde at opfordre både sig selv og børnene til at få rørt sig og komme uden døre i sommerheden. Man kan nyde det kolde vand uden at skulle betale for at komme i badeland eller køre hele vejen til stranden. Desuden er der rigtig mange praktiske fordele ved at bade i sit eget badebassin fremfor i for eksempel havets saltvand.

En af dem er selvfølgelig sikkerheden, hvilket kan være med til at berolige både børn og voksne. Vandet i badebassinet er kun så dybt, som man bestemmer sig for, at det skal være, og der er ingen fare for, at lille Ole lige pludselig bliver taget af en bølge eller en understrøm.

Vælg det rigtige badebassin

Der er rigtig mange forskellige typer af badebassin på markedet, og der er ikke nødvendigvis et, der er det perfekte i alle tilfælde. Hvilket badebassin i bør vælge afhænger i stedet i høj grad af, hvor mange I er, hvor ofte det skal bruges og til hvilke formål.

Hvis det udelukkende er de små, der skal ud og bade, kan i sagtens nøjes med de små 3-rings badebassiner, som kan indeholde lidt over 100 liter.

Har I i stedet ambitioner om, at bassinet skal stå i haven det meste af sommeren, og at I gerne skal kunne lege rundt i det hele familien, taler vi straks i andre størrelsesforhold, og dermed også i en helt anden prisklasse.

Det gør dog ikke noget at betale for kvalitet, så længe i er forsikrede om, at I kommer til at bruge jeres nye badebassin i mange somre fremadrettet. Der findes nemlig svømmebassiner til privat brug, der kan indeholde op mod 25.000 liter og sikkert også meget mere.

Sæt badebassinet op

Særligt de store badebassiner har ofte en medfølgende stige samt en pumpe og vandfilter, der sikrer at vandet i badebassinet altid bliver hold rent, selvom der er mange badegæster eller vandet står i badebassinet i lang tid.

I har fundet det rigtige badebassin, skal det selvfølgelig også op at stå i haven, og som nævnt før er der intet i vejen for, at det skal kunne stå der over hele sommeren.

Afhængigt af hvor stort jeres nye badebassin er, kan det også være noget af en opgave at få det samlet og op at stå. Her kan børnene med fordel hjælpe til, så de lærer, at man skal yde før man kan nyde.