En god roadtrip eller bilferie er en relativ nem og selvstændig måde at komme lidt rundt omkring i landet og måske endda verdenen. I sin trivialitet er det jo blot at pakke taskerne og køre afsted, men måske kan der også være nogle yderligere forberedelser som du vil sætte pris på, afhængigt af hvor mange kilometer i planlægger at lægge bag jer.

Gør bilen klar

Nu hvor bilen er jeres primære transportmiddel og I i den sammenhæng på mange måder kan være lidt afhængige af, at bilen altså kan klare turen. Både fordi, det ville være upraktisk andet, men måske også i forbindelse med nogle sikkerhedsmæssige overvejelser.

Derfor kan det måske godt betale sig at gøre bilen klar til lidt af hvert. En af tingene kan være at sørge for at bilen har de optimale omstændigheder for at tage jer sikkert igennem landet.

Så hvis i skal afsted om vinteren, og der altså er en risiko for sne og glatte veje, er det måske en god idé at skifte til vinterdæk, såfremt det ikke allerede er gjort. Sommerdæk om vinteren i Danmark er som tommelfingerregel sjældent en god idé. Ligeledes kan I måske maksimere jeres komfort ved at give den en indre oprydning og rengøring inden turen.

Snacks og underholdning

Derudover vil du, og måske især hvis du har børn af en given alder, potentielt have behov for underholdningsmuligheder. Og måske gerne af varierende type, hvis køreturen eller tiden brugt i bilen ad gangen er lang.

Det kan være hurtige nemme løsninger som downloadede film, podcast, lydbøger og lignende, der hvor de sidste to kan være sjove for hele familien. Filmen er måske mest relevant for passagererne. Derudover kan der også forberedes nogle sjove kørelege, så som at finde sjove nummerplader eller lignende.

Du kan med fordel også indhandle eller forberede nogle nemme snacks og drikkevarer, der hurtigt og måske uden for meget gris kan nydes i bilen. Igen kan måske lidt varierende ting være sjovere og gøre køreturen mere spændende. Samtidig kan det i sig selv måske være en form for underholdning eller grundlag for ro på bagsædet.

Pauser

Noget andet, der med fordel måske også kan gøres nogle tanker om, er pauser. Det kan måske være en god idé at forventningsafstemme frekvensen og længden af disse. Ikke fordi de nødvendigvis skal planlægges, men det kan måske være en god idé i hvert fald at overveje, hvordan behovet kan være inden i ruller afsted på turen.