Du kender helt sikkert til uheldige tilfælde, hvor venner eller familiemedlemmer pludselig er strandet på motorvejen eller i et mudret spor på vej hjem fra en længere udflugt. Lær af dine egne og deres skrækhistorier og læs med her, hvor vi giver dig tips og tricks til, hvordan du bedst undgår, at bilen strejker, når du skal på udflugt.

For- og baglygter, olie og bremser – det handler om at holde tungen lige i munden, når bilen skal gøres klar til udflugt. Men hvordan sikrer du dig egentlig bedst mod uventede komplikationer, når bilen skal ud at rulle længere strækninger eller i længere perioder?

Hvad end du har været på bilferie fra barnsben eller ej, vil du helt sikkert kunne lære mere om, hvordan du bedst undgår, at bilen strejker i tide og utide, ved at læse med her.

Spar dig selv for ubehagelige overraskelser med et synstjek

Skal du og din familie på en længere udflugt med bilen, kan det være en rigtig god idé at sende den til synstjek, inden I tager afsted.

Du kan spare mange penge ved at sende din bil til synstjek, inden den skal til almindeligt syn. Det samme gør sig gældende, når du rejser i den i længere perioder ad gangen.

Med et synstjek får du en mekanikers vurdering af bilens fejl og mangler, som du kan vælge at udbedre, inden du fylder bilen med kufferter, børn og højt humør.

Vil du være sikker på, at din bil er klar til udflugt? Så bør du tage et kig her!

Efterse selv din bil, inden du tager på en længere udflugt

Selvom du er mere eller mindre sikker på, at bilen er klar til lidt af hvert, kan det være en rigtig god idé at efterse bilen, inden I skal på udflugt i den anden ende af landet eller på bilferie.

Er du vant til at have olie på hænderne og motorer foran dig, er det måske ikke noget at snakke om. Er det derimod første gang, at du efterser din egen bil, skal du blandt andet være opmærksom på:

  • Virker for- og baglygter samt blinklys, som de skal. Mangler du en pære – eller blinker lyset hurtigere end sædvanligt på instrumentbrættet, skal du selvfølgelig have det fikset, inden du tager afsted.
  • Er der nok olie og sprinklervæske til hele turen.
  • Reagerer bremserne hurtigt og effektivt – selv på glatte veje
  • Passer dækkene til de vind- og vejrforhold, du kører i, og er der synlige tegn på slitage. Det er desuden en rigtig god idé at have en reservehjul med i bilen, hvis du skulle være så uheldig at punktere undervejs.

Sørg for, at papirerne er i orden

Hvad end du sender bilen til mekanikeren eller ej, skal du selvfølgelig altid have papirerne og din forsikring i orden. Skulle uheldet være ude, er det vigtigt, at du har dine papirer, sikkerhedsveste og lovpligtige advarselstrekant liggende et sted, hvor du let og hurtigt kan få fat i dem.Derfra er der blot tilbage at ønske dig en god udflugt!