Vi elsker gratis oplevelser, når vi holder ferie med børn. Med 3 søde unger kan det nemlig hurtigt blive en dyr fornøjelse, når der skal betales entré for 5 personer.

Derfor er vi hyppige gæster i forskellige legeparker i lokalområdet og særligt Kolding Legepark er et besøg værd. Her er alle aktiviteter nemlig gratis, og der er nok at lave for alle.

Aktiviteter for store og små

Minigolf i Kolding Legepark

Der er masser at tage sig til i Kolding Legepark – også selvom børnene har forskellige aldre.

Vores børn er mellem 2 og 11 og har derfor lidt forskellige interesser, men alligevel kan alle hygge sig.

Legepladsen er varieret og der er således både små legeredskaber til de yngste og mere udfordrende til de store.

Sidstnævnte kan også tage en rotur på den lavvandede sø eller et spil minigolf ved søbredden. Der er også mange gode gemmesteder i Kolding Legepark og derfor rig mulighed for at snige sig rundt og lege skjul.

Kolding Legepark har også et stisystem, hvor de voksne kan tage en gåtur, mens de store børn leger.

Måske er der endda et lille barn i en barnevogn, der skal lulles til ro? Her er en gåtur rundt i parken oplagt til dét.

Gode tips til besøget i Kolding Legepark

Planlæg besøget

I ferier og weekender er der som regel mange mennesker. Det betyder ikke så meget for selve legeredskaberne, for der er god plads at boltre sig på.

Der kan dog være kø ved især cyklerne og de populære mooncars. Har du et barn, der elsker at slå sig løs på køretøjerne, kan det være en god idé at planlægge besøget, så det ligger på en knapt så attraktiv dag.

Der er generelt færrest mennesker i de tidlige formiddagstimer – og på overskyede eller små-regnfulde dage. Det er naturligvis lækkert at være ude, når vejret er godt. Men med den rette påklædning kan det meste lade sig gøre.

Tag madpakken med hjemmefra

Kolding Legepark for de små

Kolding Legepark har en kiosk, hvor der kan købes mad og drikke, men den billigste tur får I, hvis I tager madpakken med hjemmefra. Det er der også noget hyggeligt over og rugbrødsmadder smager helt anderledes og meget mere lækkert, når man spiser dem udenfor.

Det er også muligt at grille i parken, på de opstillede fællesgrill.

Vil I ikke bøvle med madpakken, men er I heller ikke til fransk hotdog og andet grillbarsmad, er der ikke langt op til Kolding Gågade, hvor I finder både hyggelige caféer og sandwichbarer, der laver takeaway.

Husk skiftetøj

Som garvet forælder ved du det sikkert allerede: Har man ikke skiftetøj med, får man helt sikkert brug for det! Vi har derfor altid en Fjällräven med skiftetøj til alle børn med i bilen.

Selvom I ikke har planer om at børnene falder i vandet i forbindelse med en rotur (og risikoen for kæntring er meget lille!) kan man jo alligevel være uheldig at få våde sokker og bukser af det vand, der ligger i bunden af bådene.