Er du i den lykkelige situation, at du og din partner lige er blevet nybagte forældre til en lille baby? Eller måske I allerede har flere småbørn i familien? Uanset hvilken situation du måtte stå i, gælder det om at have styr på og investeret i det rette udstyr – ikke mindst den helt rigtige barnevogn.

En barnevogn er alfa og omega i enhver børnefamilie, og den er nærmest uundværlig at have i husstanden, hvis du og familien skal have mulighed for at komme ud af døren og på udflugt. Barnevognen er et praktisk og funktionelt transportmiddel til dine børn, når I skal fra A til B – eksempelvis når børnene skal afleveres og hentes i daginstitutionen, når du skal have børnene med på indkøb, eller når I skal på familietur.

Men hvordan vælger du lige den perfekte barnevogn? Dette er nemmere sagt end gjort, og derfor giver vi dig her en lille guide til, hvad du med fordel kan overveje, når du skal træffe beslutningen om den optimale barnevogn til prisen.

Valg af barnevogn er et spørgsmål om brugsbehov

Det allerførste, du bør tage stilling til, når du skal vælge den rette barnevogn, er, hvilke brugsbehov den skal tjene til. Der er stor forskel på, hvad man som forældre stiller af krav til barnevognen, og hvilke tekniske og funktionelle egenskaber den skal afspejle.

Her er der et væld af spørgsmål, du skal have afklaret. Skal den kunne rumme ét barn eller to børn? Skal den være praktisk at folde sammen og have med på tur? Skal den være med tre hjul eller fire hjul? Skal den være udstyret med regnslag, benstøtte eller andre funktioner? Hvilke muligheder for justering af sædestøtte samt sidde- og liggevinkel skal den kunne facilitere? Denne liste af spørgsmål er langtfra udtømmende, og det gælder om at få afklaret alle de brugsbehov, der passer til netop dig.

Markedet boomer med det ene gode tilbud efter det andet på gode, smarte og funktionelle barnevogne, der afspejler hvert deres niveau af teknisk avancerethed. Du kan finde en liste med barnevogne lige her, hvis du ønsker lidt god inspiration til dit valg.

Lyt til din pengepung

Et andet godt og vigtigt råd er ikke udelukkende at lytte til dine personlige smagspræferencer og drømme om den perfekte barnevogn, men også lytte til din egen pengepung. En barnevogn kan meget hurtigt gå hen og blive en rigtig dyr fornøjelse, hvis ikke du tænker dig grundigt om og overvejer nøje, hvad du reelt set har brug for – og ikke mindst har råd til. Hellere købe en barnevogn, der måske er lidt mindre avanceret og fancy, end du kunne ønske dig, men som du faktisk har råd til at finansiere uden at skulle låne penge.

Tænk i praktiske løsninger

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at overveje selve barnevognens konstruktion og design. Der kan være stor fornuft i at gå efter et barnevognsdesign, der er smart og funktionelt indrettet således, at barnevognen for eksempel nemt og hurtigt kan klappes sammen og ikke fylder særlig meget. Dette er særligt en fordel, når du og familien skal på tur, da barnevognen således nemt kan lægges i bilens bagagerum.

Vi håber, at du nu er blevet lidt bedre klædt på til at træffe det helt rette valg ift. den perfekte barnevogn, der matcher netop dine behov.