Den danske natur tager sig godt ud om sommeren, og det er derfor oplagt at tage på cykeltur i det danske sommerlandskab. Hvis du er i tvivl om, hvor I skal tage hen, følger her en række bud på destinationer, som egner sig særdeles godt til en cykelferie.

Om sommeren valfarter danskerne til landevejene for at køre dem tyndslidte på deres cykler – og det er der god grund til. Danmark er et fantastisk smukt og idyllisk land om sommeren, og det er derfor oplagt at tage familien med på cykelferie.

Hvis I er i tvivl om, hvor I skal tage hen, følger her en række gode bud på destinationer, som egner sig særdeles godt til en cykelferie. Nogle af buddene er deciderede ruter, mens andre er endedestinationerne.

Er det meningen, at børnene skal med på turen, er det en god idé at vælge en destination, som ikke ligger for langt væk. Det er ikke altid sjovt at være på cykeltur, hvis børnene skal med, og destinationen er alt for lang væk.

#1: Svendborg og Ærø

Trænger I til ægte dansk ferieidyl, er Ærø et oplagt bud. Færgen til Ærø sejler fra Svendborg, og det er også en fantastisk smuk by – særligt om sommeren, hvor den maritime del af byen står i fuldt flor og er garant for en oplevelse udover det sædvanlige.

Hvis I ikke bor i nærheden af Svendborg, kan I i stedet spænde cyklerne bag på bilen og køre mod byen. Herfra kan I tage en enkelt overnatning eller to, hvorefter I tager cyklerne med på Ærø-færgen, så I kan cykle øen rundt, når I er der.

#3: Vestkysten

Vestkysten er smuk om sommeren, og I kan tage Hærvejs,cykelruten, som går midt gennem Jylland fra Frederikshavn i nord til Padborg i syd. Det er en rute, som vil føre jer gennem bakkede landskaber, heder, skove og marker.

Cykelruten er anlagt, så den primært går af mindre veje, hvoraf de fleste er asfalterede. Undervejs vil der dog også være mindre skov- og markveje, som er belagt med grus. Derfor er det en god idé at huske et lappekit, når I er afsted. Det fås blandt andet hos Bikester.

#3: Hanstholm-København

Dette er en cykelrute, som går hele vejen fra Hanstholm ved Vesterhavet til København, og den er derfor primært egnet til dem, som har mod på at få nogle kilometer i benene. Her vil du opleve Danmarks landskab fra nærmeste hold.

Du vil blandt andet komme forbi Nationalpark Thy, Nationalpark Mols Bjerge samt Nationalpark Kongernes Nordsjælland. En cykelrute, som ikke er egnet familiens yngste medlemmer, da den strækker sig over flere hundrede kilometer.