Når langt de fleste voksne tænker tilbage på deres barndom har de et dejligt barndomsminde, hvor en køjeseng er involveret. En udflugt med skolen, en overnatning i spejderhytten eller en fantastisk backpackerferie i gymnasietiden, hvor man sov på hostel i Sydeuropa.

Hvad er det, der gør køjesenge så magiske? Køjesenge er ofte omdrejningspunktet i gode minder, hvor man er samlet i venners lag. For børn er det ikke anderledes – de har oftest blot ikke prøvet det endnu. 

En køjeseng giver tryghed

Med en køjeseng i børneværelset vil børnene falde nemmere i søvn, de vil vågne mindre om natten og de vil opleve færre mareridt. Når børn sover sammen, får de en stærk følelse af tryghed. 

Vi oplever det samme, som voksne. Det er mere trygt at være sammen med andre om aftenen eller natten. Når man er alene i sit hjem om natten er alle lydene skræmmende – selv som voksen. Når børnene sover sammen, vil disse lyde blive erstattet af lydene fra det andet barn, som sover i samme rum. Den dybe, rolige vejrtrækning fra det andet barn vil berolige og vice versa. 

En køjeseng giver flere kvadratmeter

Med en køjeseng vil du opleve at få dobbelt så mange kvadratmeter som ved en almindelig juniorseng. I stedet for at have to senge vil du have en højere seng – en køjeseng. Det giver mere fleksibilitet og børnene vil få mere plads til aktiviteter og leg. Som Will Ferrell og Adam McKay sagde i Stepbrothers, da de fik køjeseng “So much more room for activities”. 

Det egner sig i særdeleshed til børnefamilien, som bor i en større by (København, Aarhus, Odense eller Aalborg), hvor kvadratmeterne er dyre og der er ofte mangel på værelser – der findes bare ikke særlig mange 5 værelseslejligheder, som er billige. Med en køjeseng kan du spare et ekstra værelse og ungerne vil elske at sove med hinanden. 

Guide: Sådan finder du den bedste køjeseng 

Hvordan finder man så den bedste køjeseng? Ja, man kan jo vælge at søge på nettet og vælge det første og “bedste” tilbud, men det er sjældent den bedste løsning. Vi anbefaler i stedet at benytte en online guide til at finde den bedste køjeseng. 

En køjeseng behøver ikke være billig og lavet i metal. Den kan sagtens være komfortable, flot og samtidig uden at koste kassen.

Parenthood.dk har lavet en guide til køjesenge. Her kan du se og læse om 10 af de bedste køjesenge. Du kan sammenligne de forskellige modeller og læse om mål, vægt, farver samt fordele og ulemper ved hvert enkelt produkt. I stedet for at bruge timer på at undersøge markedet kan du spare tid ved at benytte en online guide – og her får du samtidig et uvildigt bud på den bedste køjeseng til lige præcis din situation.

Du kan i øvrigt finde andre produkt guides på parenthood.dk – en hjemmeside med produkt guides til børnefamilien. Uanset om du leder efter den bedste juniorseng, barnevogn, kommode, skrivebord, puslebord eller noget helt sjette, så kan du finde en guide på parenthood og spare utallige timers research – og finde det bedste produkt til den billigste pris.