Danmark er blandt de lande i hele Europa, som er hårdest ramt, når det kommer til indbrud. Faktisk er vi det land i EU, som har det højeste antal af indbrud pr. indbygger. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du forebygger indbrud ved at tyverisikre din bolig, når du ikke er hjemme.

Selvom Danmark har oplevet, at antallet af indbrud har været faldende de seneste år, så er indbrudsraten stadig for høj. Der bliver hver dag begået indbrud i danske hjem, men heldigvis er der meget, man kan gøre for at mindske antallet af indbrud.

Det kræver, at du gør en indsats på egen hånd. Herunder følger en række gode råd, som du med fordel kan benytte dig af, hvis du vil undgå, at der bliver begået indbrud mod dit hjem, når du er ude af huset.

#1: Få opsat en tyverialarm

Et af de bedste værn mod indbrudstyve er tyverialarmer. Når du får opsat en tyverialarm, går den igang, så snart tyven tvinger sig adgang til din bolig. Det gør dem opmærksom på, at der er tilkaldt hjælp, hvorfor de i mange tilfælde ikke har tid til at gennemgå boligen for værdier.

Samtidig larmer tyverialarmen, hvilket stresser tyvene, så de ikke kan udføre deres arbejde optimalt. Hos Bagger Låse & Alarm, der er landets største sikringscenter, kører de en kampagne, “Stop Tyven”, hvor du kan få 25 gode råd til tyverisikring og en gratis tyverialarm test, så du kan finde den, der er bedst til din ejendom.

#2: Få naboen til at tømme postkassen

Selvom vi ikke modtager nær så meget post som før i tiden, så er det stadig en god idé at få naboen til at tømme postkassen, hvis du eksempelvis har et abonnement på et dagblad. Hvis postkassen er fyldt med aviser, er det et tydeligt tegn på, at der ikke er nogen hjemme.

#3: Lad være med at rydde op, før du tager på ferie

Typisk er det tydeligt, at der ikke er nogen hjemme, hvis hjemmet er helt rent og pænt. Hvis der er nogen hjemme, vil det kunne ses, da hjemmet er i brug. Hvis alt er ryddet og pænt, og lyset er slukket om aftenen, sender det et signal om, at husstanden ikke er til stede. Det kan derfor være en god idé ikke at rydde hele hjemmet op, før du tager på ferie, så det ligner, at der er nogen hjemme. Lad et par kaffekopper stå på bordet og efterlad en smule rod, så det ser ud som om, at du blot er ude af huset for ene stund.