London ligger ikke mere end cirka en time væk med fly, og tilmed kan man ofte få ganske billige billetter til den engelske hovedstad. Der er altså masser af gode grunde til at tage familien med på weekendtur til London, og det var lige nøjagtigt det, jeg gjorde.

En billig by at rejse til

Som nævnt er der gode muligheder med fly til London. Det tager blot en times tid at flyve, og hvis man er heldig – og fleksibel – kan man finde billetter til næsten ingen penge.

Vi havde i længere tid snakket om at ville en smuttur til London, så jeg har regelmæssigt kigget billetter for lige at holde mig opdateret på priserne. Pludselig en dag så jeg et godt tilbud, og så slog vi simpelthen til.

Billetterne var til lufthavnen London Stansted, som godt nok ligger lidt langt uden for centrum, men til gengæld er det oftest her, de billige billetter går til.

Vi pakkede vores habengut bevægede os til lufthavnen. I og med det blot var en weekendtur, havde vi ikke tilkøbt bagage, men derimod besluttet os for at nøjes med håndbagage. Som håndbagage kan man faktisk have en kuffert af en ganske fornuftig størrelse, og sørger man for at pakke smart, er det ingen sag at nøjes med dette.

Man skal dog lige være opmærksom på, at man ikke må have væske i beholdere på over 100 milliliter med i håndbagagen. Det havde vi ikke selv lige tænkt på, så vi måtte desværre skille os af med både parfume og shampoo i lufthavnen.

Udover dét er der imidlertid ingen problemer ved det, og der er gode penge at spare ved at droppe den store bagage. Tilmed behøver man ikke at være i lufthavnen i lige så god tid, som hvis man har almindelig bagage med, og dét er også værd at have med i overvejelserne, hvis man ligesom os tager afsted fredag efter arbejde.

Masser af overnatningsmuligheder

Vi kom godt til London Stansted, og herfra skulle vi så ind til centrum. Fra lufthavnen kører der alverdens forskellige busser ind til selve London, og vi havde hjemmefra booket billetter til én, der passede med vores landingstidspunkt.

Vi tog ind til London Victoria, hvilket tog lige omkring halvanden time. Heldigvis er det en fin køretur, og vi sad alle klistrede til vinduerne for at få et indtryk af det nye land. For børnene, som ikke så ofte har været i storbyer, var det især en stor oplevelse.

For at få mest muligt ud af vores få dage i London havde vi valgt at booke et hotel, der lå meget centralt. Vi kunne derfor blot gå fra London Victoria, og på under 4 timer var vi således kommet hjemmefra og hen på vores hotel i London.

Da vi sad og kiggede på overnatning, havde vi lidt svært ved at finde ud af, hvad vi skulle vælge, da der netop er tonsvis af forskellige muligheder. Vælger man at bo lidt længere uden for centrum, kan man naturligvis gøre det billigere, men vi endte altså med at vælge placering over pris og fandt et fint hotel med inkluderet morgenmad.

Der er noget for en hver smag

Da vi var blevet installeret på hotellet, var vi alle ved at være godt sultne, så vi begav os ud for at finde aftensmad. Der er naturligvis mange forskellige spisemuligheder, men efter børnenes ønske endte vi på KFC.

Den første aften blev derefter brugt på at gå lidt rundt i nabolaget og suge en masse nye indtryk til os, og derefter gik vi godt trætte i seng. Om lørdagen fik vi set alle de store turistattraktioner som Big Ben og Tower Bridge.

Vi var desuden et smut på Camden Marked og lagde også vejen forbi Hyde Park. Børnene synes, det var fantastisk at kigge på de mange egern i parken, og vi voksne nød at have lidt tid til bare at snakke og slappe af.

Om aftenen tog vi ind og så Løvernes Konge som musical, og det var i sandhed en stor oplevelse for os alle. London er kendt for de mange musicals, og det er en spændende oplevelse for både børn og voksne, så det kan varmt anbefales.

Om søndagen fik vi besøgt Madam Tussauds, og det er igen en aktivitet, som både børn og voksne kan få noget ud af. Generelt er London altså en by, hvor der er mange gode muligheder, som både børn og voksne kan nyde, og derfor synes jeg, det fungerende fremragende som familietur.

Der er altså masser at komme efter i London, og med billige flybilletter og massevis af overnatningsmuligheder er det temmelig nemt at planlægge en tur hertil.

Derudover skal der bare lige være styr på rejseforsikringen (læs på informeo), og måske skal der veksles lidt penge, men ellers er I faktisk afsted i en ruf og kan nyde et par dage i en spændende storby.