Er du ved at planlægge din første rejse med den lille nye i familien? Ofte kan det sagtens lade sig gøre at rejse med sin baby, det kræver bare de rette forberedelser. Det kan være skønt at komme væk hjemme fra efter eller under barsel. Læs med her, hvis du mangler tre tips til ferien med baby.

1. Lav en pakkeliste

For nogen kommer det helt naturligt altid at lave en pakkeliste, når de skal ud at rejse. Hvis det er nyt for dig, så kan det være en god idé at vænne sig til det, efter du er blevet forælder. Babyer og børn kræver nemlig en del flere ting, end vi voksne gør, og det at huske det hele kan være altafgørende for, hvor god jeres ferie bliver.

Så sæt dig ned sammen med din partner og skriv en grundig pakkeliste, hvor der er taget højde for det hele. Hotellet har helt klart dyner med rent sengetøj klar til jer to – men er der noget til baby? Husk at pakke en babydyne til både bil- eller flyveturen og til overnatningerne på hotellet. Ikke alle hoteller har sengetøj til nyfødte babyer, så sørg for at pakke ekstra af det hjemmefra. Husk også diverse hygiejneprodukter.

Det kan selvfølgelig købes på rejsen, hvis man mangler, men det kan være rart at have sit eget med, som man kender bedst. Lidt ting og sager til underholdning kan også være en god ting at tilføje til pakkelisten. Hvert barn er forskelligt, så mærk efter hvad du ved, dit barn får brug for.

2. Grundig planlægning

Pakkelisten er ikke den eneste planlægning, der kan være en fordel, når man rejser med sin baby. Det er i det hele taget en god idé at planlægge rejsen nogenlunde til punkt og prikke, så der ikke er for mange ukendte faktorer.

Den lille kan være ekstra pylret, sulten eller træt efter en lang rejse, og så er det rart at vide, præcis hvor man skal checke ind, og at alt er booket på forhånd. Det kan være bedst at gemme de spontane rejser, til du rejser uden børn.

3. Plads til pauser

Man kan ikke altid regne ud, hvordan babyens dag bliver. Giv derfor plads i dagsplanen til nogle pauser, hvor der er plads og ro til at møde babyens behov. Så bliver rejsen nemlig en god oplevelse for alle.