Sommeren er over os og for mange er det ensbetydende med ferie og rejser – men hvor skal turen gå hen? Hvad vil vi gerne opleve? Pool og drinks eller Eiffeltårnet og croissants? Aktiv adventure ferie eller badeferie? Måske en kombination? Og hvor længe ønsker vi egentlig at være afsted? En forlænget weekend? 2 uger? Der er mange valg, der skal tages, når det kommer til valg af ferie – men behøver det egentlig være så svært?

Hvilken rejsetype er du?

Der findes en lang række af forskellige rejser, som du kan vælge at tage på. Der er charterferie, afbudsrejser, storbyferie, solferie, all inclusive-ferier, gruppe rejser – og så er der de ferier, du ikke vil hjem fra. Det kan være en jungle at finde rundt i, hvilke muligheder man har, men man kan starte med at se på, hvilke behov man har. Det er ikke engang sikkert, at du har en bestemt ferie form du foretrækker kontra andre, men måske er der et land du virkelig ønsker at besøge. Omvendt kan det også være, at du er ligeglad med, hvor i verden du ender, bare det er en solferie. Uanset hvad vil langt de fleste have en eller anden form for præference til lige netop deres ferie, om det er store eller små krav er underordnet.

Forskellige behov

Når vi vælger at tage på ferie, er det for forældrene ofte for at slippe for hverdagens stress og jag og samtidig komme helt ned i gear, mens det for børnene er for oplevelsens skyld. Det er ikke ensbetydende med, at der nødvendigvis behøver at ske en masse på ferien – er der sol og vand, er det de færreste børn, man hører brokke sig. Men kan de to ting egentlig forenes? For skal forældrene ikke altid holde vågent øje med deres børn? Svaret er jo til begge spørgsmål, for ved flere og flere hoteller med pool er der livreddere, som bliver betalt for at sørge for, at ingen kommer noget til på deres vagt, men samtidig kan det som forældre være svært ikke at holde øje med sit barn, som jo er ens kæreste eje og ansvar. Så ønsker man en ferie, hvor man uden tøven kan falde i søvn midt på dagen, burde man måske overveje en ferie uden børn – som også er en mulighed. Der findes rejser til langt de fleste behov, om det er på børnenes eller de voksnes præmisser.