Hvis du har en bil, så er det ikke utænkeligt, at du bruger den forholdsvist ofte. Derfor er det måske også nemt at komme til at tænke, at det ingen sag er at tage bilen med på bilferie – for det går jo så godt i hverdagen. Men der er stor forskel på, hvordan du vil køre, når du blot tager til og fra arbejde, og når du skal rejse langt væk hjemmefra. Derfor skal du måske også passe særligt godt på bilen, når du tager på bilferie.

Find autoværksteder i hele landet

Noget af det bedste, du vil kunne gøre for dig og familien, er at finde ud af, hvor du ville kunne få bilen på værksted, hvis uheldet skulle være ude. Det er nemlig en stor hjælp at vide, hvor der er hjælp at hente, hvis du pludselig skulle få brug for det.

Det er naturligvis muligt at finde et autoværksted i hele landet. Derfor kan det blot være et spørgsmål om at finde ud af, hvordan du finder frem til et, når du skulle have behov for det. Ofte kan du finde svar på nettet. Hvis du ikke har nogen forbindelse, så er det dog en god idé at have et opslagsværk af en art parat inden afgang.

Undgå overophedning af bilen

I sommervarmen skal alle være påpasselige med ikke at overophede. Hvis du tager på bilferie er det dog også vigtigt at være opmærksom på, at din bil ikke gør det.

Noget af det, der kan give store problemer, er motorvejskøer. For der kan være mange, der har haft samme idé som dig, og det kan nemt give trafikprop. Det kan dog blive et problem, når bilen kører i tomgang, samtidig med at motorvejen bager i solen, så prøv så vidt muligt at undgå den tætte sommertrafik.

Vær forberedt på problemer

Endelig er det en god idé at være forberedt på, at du pludselig kan få problemer. Det vil nemlig gøre det meget nemmere at komme videre, hvis det endelig skulle ske.

For det første kan det være en god idé at have ekstra vand og proviant med i bilen. Så er du og dine passagerer sikret mod dehydrering, mens I venter på hjælp. I kan jo risikere at vente længe.

Dernæst bør du have det vigtigste med til selv at få bilen i gang igen. Det gælder blandt andet:

  • Kølervæske
  • Reservehjul
  • Og startkabler

Så kan du nemlig hjælpe dig selv på vej igen.